UITBREIDING HOEKPAND

UITBREIDING - LIEDEKERKE - 2021

Een Ecologische uitbreiding van een hoekpand te Liedekerke met consultatieruimte & privévertrekken.

Op de hoek tussen de Stationsstraat & Kawaterstraat te Liedekerke werd op een smalle strook een volume neergezet waarbij er via  een atypische vormgeving gezocht werd naar een gebouw dat  zich subtiel doch duidelijk  kan onderscheiden als hoekpand. De ramen worden zo gedetailleerd dat deze een verdiepingshoge verticale snede in het gevelvlak maken. Op deze manier wordt de hoge blinde gevel visueel in 2 gedeeld.

Op het knooppunt van alle ruimtes werd een kleine vide geïntroduceerd.. Het aanpalende raam geeft via de vide licht centraal in de ruimte op het gelijkvloers. Het raam zorgt ook voor licht in de hal op het verdieping en via een halfhoog muurtje geeft het raam ook licht in de badkamer. 1 raam dat dus 3 verschillende ruimtes licht kan bieden: Minimalistisch & economisch. 

Het gebouw wordt opgetrokken als houtskelet en afgewerkt met thermowood fraké. De vloerplaat bestaat uit ecologische & circulaire glasschuimgranulaten.

Locatie                       Liedekerke

Bouwjaar                   2021

Bouwheer                 Privé

Architect                   Adaptief - Laurent Vanhaverbeke 

Epb                              EN -pact

Aannemer                 LDK Woodworks

Oppervlakte             50m²

Bouwmethode       Houtskelet -bio ecologisch

N10.jpg
IMG_20211122_114138(2.jpg
IMG_20220304_152825(1)-2.jpg
IMG_20220213_103223b.jpg
IMG_20211001_100152(1).jpg
IMG_20210903_080323(1).jpg
IMG_20211122_120652(1).jpg
IMG_20211122_120639(1).jpg
IMG_20220304_150022(1).jpg
IMG_20220711_092832(1).jpg
IMG_20210903_092356(1).jpg
IMG_20210903_095414(1).jpg