No items found.

Style Guide

Een natuurinclusief, regeneratief ontwerp met bio-klimatische ruimte.

Deze woning vormt geen barrière in het landschap voor de reeds aanwezige natuurelementen, maar zal als katalysator de omgeving versterken.

i.s.m. Driekwart groen maakten we een studie (natuurscan) van de aanwezige fauna rond het gebied van de toekomstige woning. Op basis van deze info konden we gerichte interventies doen op de gevels om huisvesting voor de aanwezige fauna te integreren in de architectuur. De omgevingsaanleg moet de rijkdom aan soorten versterken rond de woning.

Bovenop de huisvesting voor dieren wordt de woning voorzien van een groendak en groengevel die blijvend interessant moeten zijn voor de bestuivers.

De woning wordt ook voorzien van een bio-klimatische ruimte, een low-tech ruimte die niet kunstmatig verwarmd of gekoeld wordt, maar gebruikt maakt van de zon en lucht om de ruimte en woning te klimatiseren. Bovendien is het er aangenaam vertoeven, daar waar de grens tussen natuur en gebouw als het ware verdwijnt.

C ATHEDRALE

Locatie

Ferrieres (BE)

Bouwjaar

2025 (gepland)

Opdrachtgever

Particulier

Architect

Adaptief architectuur

EPB

Struktuur

Stabiliteit

Aannemer

Type

Nieuwbouw

Fotografie

Visualisaties

Adaptief architectuur