ECOLOGISCHE TUINKAMER (UITBREIDING)

VERBOUWING - DEINZE  - 2022

Locatie                       Deinze

Bouwjaar                   2022 opgeleverd

Bouwheer                 Privé

Architect                   Adaptief - atelier voor duurzame architectuur

Epb                              Mathebo

Stabiliteit                  Stabuild

Aannemer                 Woema

Oppervlakte             30m²

Bouwmethode       HSB

IMG_20221109_171437(1)-2.jpg
IMG_20221109_171448(1)-2.jpg

Interieur met maatwerk meubel als zitbank, ontworpen door adpatief - atelier voor duurzame architectuur

IMG-20221021-WA0002.jpg
IMG_20220831_165229(1).jpg
IMG_20220921_16345422.jpg

geëxpandeerde kurk als vloerisolatie : ecologisch en duurzaam

werffoto

Adaptief - atelier voor duurzame architectuur ontwierp deze gezellige uitbreiding voor een eengezinswoning te Deinze.

De bestaande woning had zowel nood aan extra ruimte, als aan een connectie met de tuin en extra gezelligheid . Zowel de klant als de architect waren ervan overtuigd dat de nieuwe uitbreiding warmte in het interieur moest brengen. Er werd beslist om in het interieur met lichte houttinten te werken. Zo werd de structuur van het dak zichtbaar gehouden. Er werd gekozen voor hout-aluminium ramen en het zitmeubel, ook ontworpen door adaptief-atelier voor duurzame architectuur werd in dezelfde materialen vervaardigd als de zichtbare dakbeplating (SWP vuren)

Om het lichtinval te maximaliseren en de connectie met de tuin te vergoten werd een raampartij van 6m voorzien. Dit raam wordt in 1 keer overspannen door 2 houten LVL balken.De uitbreiding werd in houtskelet opgebouwd en geïsoleerd met houtvezelvlokken. De vloer werd geïsoleerd met geëxpandeerde kurkplaten.