Ik werd gecontacteerd door de opdrachtgever om hun net aangekocht pand, grenzend aan hun eigen woning, te renoveren zodat ze haar praktijkruimte kon uitbreiden in het aanpalend pand. Helaas liet het budget dit niet toe. Het deels renoveren van de woning was uitgesloten omwille van structurele en energetische afwegingen.

Het voorstel om een tijdelijke, goedkope praktijkruimte te ontwikkelen werd gehoord.
We bouwden in de nieuw- aangekochte woning een geïsoleerde houtskelet- unit met 2 praktijkruimtes. De oude praktijk in de ander woning doet nu dienst als wachtzaal. De structuur is zo opgebouwd dat de materialen herbruikbaar zijn, alle verbindingen zijn omkeerbaar. De isolatie in het houtskelet is zodanig gedimensioneerd dat de isolatie kan herbruikt worden om later, bij de renovatie het bestaande dak te kunnen isoleren tussen de bestaande spanten. De afwerking is een ruwbouwmateriaal dat kan herbruikt worden bij de toekomstige renovatie.

Publicatie Ecobouwers: https://tinyurl.com/f4mrxjhm

CIRCULAIRE TIJDELIJKE PRAKTIJK

RENOVATIE - ROESELARE - 2018

IMG_20200415_170710_978.jpg
IMG_20200415_155848_572.jpg
IMG_20200415_145825_389.jpg
axiowand2.jpg